Roots-turne, rocke-konsert på Cosmopolite og konsert med "Willy Knickersen" på Christian Q

Roots Turne våren 1995: En vakker vårdag i 95 dro Sangvinerne ut på Roots turne. Turen startet på Rikshospitalet, den gang det lå i Pilestredet, hvor vi lastet folk inn i en rimelig råtten buss og dro avsted. Bare komiteen visst på forhånd hvor vi skulle, ruta ble kjent på forsiden av collegegenseren alle fikk. Vi hadde med eget Roots øl for anledningen, og dette ble raskt fortært. Jentene fra Justitia fikk være med på første del av turen, som gikk til Lunde i Telemark, fødestedet til stifteren av Sangvinerne, Jon Anders Halvorsen. På kvelden ble det konsert på det lokale vannhull, sammen med Justitia. Kvelden ble på vanlig måte avsluttet med en heidundrane fest på klubbhuset til Lunde IL. Neste morgen var det frokost på skoleplassen, ledsaget av sinnsykt gateteater av og med Vemund Hartberg. Justitia-jentene ble så tradisjonen tro dumpet og måtte reise hjem. Senere på dagen fikk vi en guidet tur av huset der Jon Anders vokste opp, og fikk også en interaktiv opplevelse av hvordan lesing av Sølvpilen i sengen kunne føre til et sterkt ønske om å danne et mannskor! Dette ble utspilt med stor innlevelse. På vei til Arendal, stoppet vi i Drangedal hos Knut Storbukås, også kalt Sputnik. Trivelig kar med noe harry hjem og garasje. I denne garasjen danset vi lindance vi alle hadde lært dagen før, mens Sputning mimet til playback. En blind journalist fra lokalavisen syntes det hele var stort og skrev lang artikkel om medisinstudentene fra Oslo som besøkte bygdas store sønn. Turen gikk så videre til Arendal, hvor vi hadde avtalt konsert på Sykepleiehøgskolen på ettermiddagen. Erik Lein og Morten Horn urfremførte "Total eclipse of the Heart" på en fantastisk måte. Og hvilken suksess det ble!! 25 flotte unge menn ble tatt imot som helter av 50 purunge, pene og naive sykepleier-studenter og ikke et sete var tørt! I tillegg til de 50 pene og naive, var det ca 10 ikke så pene, eller naive mannlige studenter som argumenterte tappert mot å dra ut på hytta til Bård etter konserten, trolig i frykt for konkuransen. Til dette svarte Vemund i kjent stil: " Hold kjeft- dere gutta er ikke invitert uansett!!" De ble likevel med på fest på hytta til formann Bård, hvor vi holdt på til tidlig neste morgen, blant annet med Live-band (Thomas, Dagfinn, Vegard++) Neste dag gikk ferden til Kristiansand, og stoppet bare for et godt betalt sangoppdrag på et kjøpesenter ved Dyreparken. Vi hadde på forhånd tatt kontakt med Kjell Elvis, for å se om han kunne være interessert i å synge sammen med oss. Men han sendte istedet en signert plakat.... Etterhvert kom vi oss til Kristiansand. Vi sang for maten på sykehuset og gikk deretter ombord i danskebåten! Her ble det arrangert rebusløp, med Vemund og Johan som arrangører. Det ble selvfølgelig synging på overfarten også, men mange begynte nå å bli slitne i stemmer og kropper. Vel fremme i København ble det inlosjering på lokalt vandrehjem, før vi tok turen til Tivoli. Her ble det spontankonsert med en sangviner i bar overkropp (hvem andre enn Arne T?). Resten av dagen ble det tid til å være litt turister, før vi igjen hygget oss med god mat og drikke i Nyhavn inn i de sene timer. Hjemreisen ble av mange benyttet til soving, de fleste var veldig slitne! En fantastisk tur!!

Utvalgt innlegg
Innlegg kommer snart
Følg med videre...
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square